Livrare & Retur

1. Livrare

Curier rapid (2-3 zile lucrătoare)

Costul de livrare prin curier rapid este de 20 de lei, tarif valabil pentru întreaga țară.

Din cauza condițiilor impuse de către firma de Curierat, Cumpărătorului nu îi este permisă deschiderea coletului decât ulterior semnării de primire și achitării contravalorii acestuia.

În cazul în care coletele prezintă deteriorări vizibile la primire, recomandam Cumpărătorului să refuze primirea acestora și să semnaleze imediat acest incident prin e-mail la shop@constangeles.com. Orice reclamație ulterioară cu privire la aceste aspecte va fi nulă și nu va putea fi luată în considerare.

Dacă termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, Vanzatorul va anunța Cumpărătorul și îi va comunica termenul estimat pentru finalizarea livrării. În cazul în care noul termen de livrare nu va fi acceptat de către Cumpărător, comanda va fi anulată.

Dacă informațiile furnizate de către Cumpărător în legătură cu livrarea sunt incomplete sau incorecte, Vânzătorul nu garantează respectarea termenelor de livrare. Dacă în 24 de ore Cumpărătorul nu va corecta informațiile pentru a se stabili un nou termen de livrare, Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comanda.

Curierul se angajează să contacteze Cumpărătorul în prealabil, prin telefon (SMS), pentru a-i comunica intervalul orar în care se va încerca livrarea comenzii la adresă.

În cazul în care Cumpărătorul nu va fi găsit la adresa de livrare menționată, în intervalul orar, curierul va contacta Cumpărătorul pentru a stabili detaliile unei noi livrări. Dacă nici la a treia încercare livrarea nu va fi realizată, coletul va fi returnat Vânzătorului iar comanda va fi anulată. În cazul în care Cumpărătorul nu poate fi contactat de către Curier, comanda va fi ținută la depozitul zonal al curierului timp de 5 zile lucrătoare, înainte de a reveni la Vânzător.

Cumpărătorul poate plasa din nou comanda respectivă, urmând să suporte în avans costurile transportului anterior (tur-retur), precum și costurile unei noi livrări, prin metode comunicate direct de reprezentanții Vânzătorului (transfer bancar, O.P. etc).

2. Retur


Cumpărătorul are dreptul să renunțe la produsele achiziționate de pe Site, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, conform prevederilor OUG 34/2014 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

Cumpărătorul va putea solicita schimbarea produsului, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la data la care a intrat în posesia fizică a produsului prin completarea formularului de retur. În cazul solicitării unui produs care este mai scump, Cumpărătorul va achita diferența de preț. În cazul solicitării unui produs mai ieftin, diferența de preț nu va fi returnată.

În toate cazurile returnării sau înlocuirii produselor, costurile de transport pentru returnare sau înlocuire vor fi suportate de către Cumpărător.

În cazul în care a fost trimis un produs diferit față de cel comandat sau cu alte specificații (mărime diferită, culoare diferită etc.), taxele de transport vor fi suportate de Vânzător.

Dacă Cumpărătorul dorește restituirea sumei achitate pentru unul sau mai multe produse, Vânzătorul va efectua transferul sumelor în contul specificat în formularul de retur numai după primirea produsului / produselor de la Cumpărător, în termen de 14 zile calendaristice.

Vânzătorul va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce Cumpărătorul a returnat produsul cumpărat inițial. Renunțarea la cumpărarea unui produs sau înlocuirea acestuia se va face în cel mult 30 de zile de la retur și în următoarele condiții:
– starea produselor trebuie să fie la fel, să nu fi fost purtate sau să nu prezinte urme de uzură sau consum;
– produsul trebuie trimis împreună cu toate etichetele și accesoriile aferente și intacte, în starea în care au fost expediate de către Vânzător (ex: etichetele să nu fie rupte sau tăiate, produsul să nu fie purtat, spălat etc.).

În caz contrar, Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza returul sau de a percepe o taxă pentru aducerea produselor la stare de vandabilitate.

Cumpărătorul are dreptul să opteze o singură dată pentru returnarea sau înlocuirea unui produs. Renunțarea la cumpărare în mod repetat va fi considerată abuz iar Vânzătorul are dreptul să blocheze cu efect imediat, temporar sau permanent, accesul la contul implicat în abuz.

Taxele de livrare ale returului costă 20 de lei indiferent de problemă și vor fi suportate de către client. În cazul în care produsul cumpărat prezintă defect sau este greșala noastră (primiți altă mărime , altă culoare, alt model, decât ce ați comandat dvs.) costul transportului este suportat de către noi.